Quantcast
Objednávky na svatební šaty ještě přijímáme s termínem dodání od června, července a později.

Silueta 50.let

Módní trendy mě obklopují doslova na každém kroku. Někdy se mi ale stane, že bezmyšlenkovitě sáhnu po výjimečném kousku, který ale nakonec zůstane ležet ve skříni bez povšimnutí a bez toho, aby vůbec spatřil světlo světa. Jistotou je pro mě retro styl, který už snad nikdy nevyjde z módy a lze ho sladit s čímkoliv. Zkuste ho i vy, má jednu velkou výhodu, sluší každé postavě.

Poznávacím znamením současné módy je zejména kreativita. Na první pohled jsou to nejrůznější materiály, vzory a především variabilita střihů. Při pohledu na fotografie z půlky minulého století se s kreativitou střihů příliš nesetkáte. Přesto má tato móda mnoho co nabídnout. Výhody jsou tu především pro ženy. Troufám si říci pro všechny ženy, všech typů postav, všech konfekčních velikostí a všech věkových kategorií, a to je právě její obrovskou předností.  

             strih mlade      strih stredny      strih starsi

Ženskost v hlavní roli. To je retro styl 50. let. Základem veškerého oblečení bez ohledu na příležitost bylo zdůraznění ženských křivek. Vždy byl zvýrazněn pas, ze kterého vycházela široká kolová sukně, top byl přiléhavý. Když šly ženy na pole, místo kolové sukně si oblékly kalhoty nebo zástěru, ale ženský styl zůstal zachován.

V retro stylu je zachován střih zdůrazňující pas, přiléhavý top a široká sukně pod kolena, často s tylovou spodničkou, tak aby byly maximálně zdůrazněny ženské křivky. Experimentovat lze s použitými materiály. Meze se nekladou barvám a vzorům. Typické jsou vzory s puntíky nebo květinami. Barvy se používají od pastelových přes pestré až po neonově zářivé. Živůtek je přiléhavý s vrškem na tisíc způsobů - bez ramínek, s vázáním za krk, s krátkými minirukávy, s tříčtvrtečními rukávy, nebo s rukávy dlouhými.

cervene gulicka 1    1     kvetovane 1  riflove 1

Retro styl má obrovskou výhodu, sluší i ženám s plnější postavou. Díky zvýraznění pasu se postava stane symetričtější, skryje mnohé nedokonalosti, a tak více lahodí oku.

            HS-026 - kópia_1          HS 140828 008        xxl 1

Pokud trochu prodloužíte délku sukně do půl lýtek, vykouzlíte i více formální variantu šatů vhodnou na významné společenské události. Retro je nadčasové, hodí se pro mladé slečny i pro starší dámy, jen vhodně zvolte doplňky. 

Která z nás by se nechtěla cítit pohodlně a přitom sexy a žensky. Zkuste retro a uvidíte.